Kategorier
Värmepump

Värmepumpar för hushåll i Stockholm

Konsten att dra nytta av värmen och energin runt oss gynnar såväl miljön som plånboken. Därför satsar många på installation av värmepumpar i Stockholm.

Energi till uppvärmning är något som kostar svenska hushåll dyra pengar varje år. Men numera finns det många olika värmekällor som kan dra ner denna kostnad. Under många år har man dragit nytta av värmen från luften, marken och solen. Det är värme som går till spillo ifall man inte har något som kan dra ut den värmen från källorna och skjutsa in den i bostaden.

En teknisk pryl som kan ta hand om all denna värme och göra så att hushållen får nytta av den kallas värmepump. Och i Stockholm finns det ett flertal olika värmepumpar som varje år ger värme åt sina ägare, och även sparar på miljön.

Valet av värmepumpar i Stockholm

Det finns en mängd olika slags värmepumpar i Stockholm, inom olika områden. Förutom att en värmepump kan omvandla värme ur olika källor finns det även pumpar av olika storlek, styrka och märke. Så hur ska man då veta vilken värmepump som passar för det egna hushållet? Det är egentligen inget man behöver fundera så mycket på, utan det finns hjälp att få.

Idag finns det företag som man kan kontakta för att få tips på vilken typ av värmekälla, och värmepump, som kan passa för hushållet. Valet kan bero på hur stort hus man har och ifall man har tillgång till en stor trädgård eller inte.

Kategorier
Rörmokare

Rörmokare Stockholm – ta hjälp med badrummet

Dags att renovera badrummet i Stockholm? Badrummet är ett av de mest populära rummen att renovera. Tillsammans med köket så ser man att detta rum står högt upp på önskelistan hos privatpersoner. Detta dels som en följd av att det höjer både livskvaliteten och värdet på bostaden.

Gällande detta så bör man emellertid se till att det verkligen blir så. Tyvärr ser man att det direkt motsatta kan hända och inte sällan så handlar det om att privatpersoner på egen hand väljer att dra avlopp och vatten. Genom att anlita en rörmokare i Stockholm för din badrumsrenovering så ser du till att allt sker i enlighet med de lagar och regler som finns. Detta gör att ditt framtida badrum blir exakt den plats i hemmet du hoppas på.

Professionell hjälp av en rörmokare i Stockholm

En fråga som alltid bör ställas i samband med en badrumsrenovering är följande: vad händer om någonting går sönder? Kort sagt: om du själv drar vatten i samband med din badrumsrenovering – vad händer om exempelvis en vatten- eller fuktskada äger rum i framtiden? Klart står följande: försäkringsbolag har dragit åt skruvarna rejält gällande detta. Fler vattenskador har skett under senare år – och många av dessa är frukten av slarv och undermåligt arbete i samband med renoveringsprojekt.

Idag ställer försäkringsbolag krav på att exempelvis en badrumsrenovering ska ske på ett fackmannamässigt sätt och att projektet ska dokumenteras i detalj. Väljer du att på egen hand renovera så tar du således en risk – även om du gör rätt – och att du kan få problem med ersättning från ditt försäkringsbolag. Därför bör du alltid anlita en rörmokare i Stockholm för dragning av vatten och avlopp – men även för exempelvis installationer och för rätt ventilationssystem. Det handlar inte om någon kostnad, det är utgifter som ska räknas in som rena investeringar.

Kategorier
Elektriker

Så hittar du en bra elektriker i Stockholm

En behörig elektriker i Stockholm är vad du behöver om du ska göra fasta elinstallationer eller dra el i badrum. Be om referenser så du är säker på kvaliteten.

Oavsett om du föredrar termen “lekman” eller “amatör” är det en sak som är säker: den som inte är behörig elektriker får inte göra några fasta elinstallationer, eller något alls som har med elektricitet i badrum eller annat våtutrymme att göra. Då måste det ringas in en behörig elektriker.

Om det handlar om eldragningar i badrum behöver elektrikern dessutom vara våtrumscertifierad. Det är ett särskilt certifikat som de flesta som arbetar professionellt som elektriker brukar ha. Men det skadar inte att dubbelkolla med firman du anlitar om alla tillstånd och behörigheter för våtrum finns på plats.

Pålitliga elektriker ger äkta referenser i Stockholm

I Stockholm finns en rad olika elektriker att välja mellan. Hur ska du kunna veta vem som är bäst? Faktiskt brukar det inte finns någon som är helt objektivt “bäst” – men självklart varierar kvaliteten och prisvärdheten i viss grad mellan olika elfirmor. Allra bäst är om du tar referenser innan du gör din beställning.

Det är värt att minnas att det ofta inte räcker att bara “ta” en referens – du behöver göra lite jobb och ringa upp den där referensen också. Annars vet du faktiskt inte att det inte bara är ett påhittat namn och nummer på ett papper. Stockholms elektriker är i allmänhet mycket pålitliga, men vem vet! Något ruttet ägg finns i alla korgar. Väljer du en erfaren elfirma med goda referenser slipper du att råka ut för ett sådant.

Du kan hitta mer info om elektriker på denna sida: elektrikerstockholm.nu

Kategorier
Boende

Hyra lägenhet Stockholm – välj en säker lösning

Finns det någon stad i Sverige som har samma extrema bostadssituation som Stockholm? Å ena sidan så handlar det om personer som lyckats få in en fot på marknaden och som genom detta också haft möjlighet att sälja- och köpa bostäder i en skala som gjort dem till miljonärer. Å andra sidan finns personer som inte ens ges en möjlighet att hyra lägenhet i Stockholm och som kommer allt längre bort från bostadsmarknaden.

Stockholm är den stad i Sverige med störst attraktionskraft. Årligen så räknar man med att det flyttar ungefär ett Skellefteå till staden. Vilket säger en hel del – men där problemet är att det inte alls byggs i en skala som kan ge alla dessa nya människor en bostad.

Det är långt ifrån en optimal situation och detta har också uppmärksammats i media. Senast i P3 där en tjej intervjuades och berättade att hon under en period om tre år bytt bostad 18 gånger. Inte sällan så hade tjejen i fråga också blivit lurad som en följd av desperation.

Många blir lurade på lägenheter i Stockholm

Det senare är ett stort problem. I skuggan av att det är svårt att hyra lägenhet i Stockholm så har många ljusskygga personer sett en marknad. Man lägger ut annonser på lägenheter att hyra i Stockholm och man kan till och med vara så fräck att man visar upp den.

Därefter så kräver man deposition och en månadshyra i förskott – bara för att sedan försvinna och där personen som tänkt sig hyra lägenhet i Stockholm står kvar utan vare sig pengar eller en lägenhet att bo i. Förjävligt och förkastligt, givetvis.

Ny sida gör det enklare att hyra lägenhet i Stockholm

Men, det finns även ljusningar i mörkret. En sådan handlar om en ny portal där seriösa uthyrare av lägenheter – och andra bostäder – och intresserade hyresgäster kan mötas. Där sker all identifiering med exempelvis Bank-id och alla som skriver upp sig på sidan kontrolleras också – exempelvis att det inte finns betalningsanmärkningar.

Förenklat så kan man säga att person A vill hyra ut en lägenhet i område B och säker en person som har vissa egenskaper samt är beredd att betala X många kronor i hyra. På andra sidan så skriver en person intresserad av att hyra upp intressanta områden, hur mycket man vill betala i hyra samt vem man är. Genom detta så skapas ett filter och uthyrare och hyresgäst kan mötas på tu man hand och gå igenom kring hur en eventuell framtid skulle kunna se ut. Detta gör att riskerna för att bli lurad minimeras och att man också får enklare att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm. Detta samtidigt som den som hyr ut också kan göra det med större trygghet.

Kategorier
Flytt

Aldrig varit enklare med flyttfirma i Sollentuna

Vill du vara ute och roa dig samtidigt som din flytt sköts? Med hjälp av en flyttfirma kan du göra detta. I Sollentuna tar de hand om hela flytten åt dig.

Vad vill du helst göra, ha en rolig dag på stan eller sköta en flytt? Kanske vill du ta en dag i din nya stad och bara börja känna dig som hemma lite? Det är helt möjligt att göra det trots att du flyttar. För med hjälp av en flyttfirma så behöver du inte vara på plats när de sköter din flytt. Flyttfirman gör allt, från start till mål. De bär ut alla kartonger och möbler till sin egen transportbil. Givetvis är denna transportbil anpassad just för att frakta saker, så du kan känna dig trygg med att de står säkert. Att flytta har en tendens att stressa upp oss, men om du lägger fokus på annat så slipper du den stressen.

Hitta rätt flyttfirma

Inom alla områden finns det oseriösa typer, dessa vill man inte bli utsatt för. För att minska den risken är det bra att kontakta några olika företag. På så sätt får du också olika offerter samt ser vad de kan erbjuda dig med sin flytt. Kolla även deras recensioner. De tidigare kunderna är alltid de man ska lyssna på. Med rätt flyttfirma kommer din flytt gå lekande lätt, du slipper stressa och du slipper bära. Det finns bara fördelar med att anlita en flyttfirma i Sollentuna, så tveka inte på det. Ta dig vidare här: flyttfirmasollentuna.nu

Kategorier
Solskydd

Markiser i Stockholm i alla möjliga utföranden och mått

Vill du blockera den gule från att göra din lägenhet till en bastu, eller vill du ha en skuggig plats på uteplatsen? En markis i Stockholm är lösningen för dig.

Skandinaver tenderar att älska solen, nästan dyrka den. Det beror på att vi lever en stor del av året i mörker och kyla. Därför är vi väldigt måna om att ta vara på den sol och värme som erbjuds på våren och sommaren. Det finns dock en gräns för vad som tåls. Den globala uppvärmningen har satt sina spår och våra somrar blir allt hetare. Det är då det är viktigt att kunna hitta en skuggig plats utomhus, så att man fortfarande kan njuta av att vara utomhus utan att känna att man måste byta kläder stup i kvarten för att man svettas. Det kan också vara skönt att stoppa solens strålar från att förvandla din lya till en bakugn.

Markiser i Stockholm är din tillflykt de hetaste dagarna på året

Välj en markis i Stockholm som passar dina behov. Du kan få den anpassad efter dina mått och dina färger. Den kommer i klassiskt utförande med vev, automatisk med knapptryckning, eller till och med i helautomatiskt utförande med celler som reagerar på solljus. Tag kontakt och för fram dina önskemål och få en gratis offert utan förbindelser. Inta din plats i skuggan, öppna valfri kyld dryck och njut av sommaren på det bästa möjliga sättet – i skuggan under din egna markis. Läs mer om markiser på denna hemsida: markisstockholm.nu

Kategorier
Juridik

Narkotikabrott – ett stigmatiserat brott

Blir du dömd för narkotikabrott är risken att domen följer med dig resten av livet. Domen kommer att påverka dina chanser att få både jobb och bostad.

I ett land som Sverige kan livet ta en kolossal vändning i samma stund som du blir misstänkt för narkotikabrott. Du behöver inte ens vara skyldig, det kan räcka att du alltså är misstänkt. Här i Sverige finns det väldigt tuffa och stränga lagar mot narkotika. Även privat bruk kan sluta med fängelsestraff om det går illa. Det vittnar om en stigmatisering som finns kring bruk och smuggling av narkotika i vårt avlånga land. Blir du en gång stämplad som “knarkare” genom att bli dömd i rätten kan det vara en stämpel som är svår att tvätta bort. Risken är att den förföljer dig när du ska söka jobb, hitta bostad eller försöka ta körkort.

Narkotikabrott kan få din familj att vända dig ryggen

Därför gäller det att ha en bra advokat när misstankar om narkotikabrott riktas mot dig. Du behöver vara beredd på att det finns en risk att många vänder dig ryggen. Arbetsplatsen, vänner och familj. Ibland även innan du ens har blivit dömd, eftersom stigmatiseringen för brottet som sagt är så stor. En som inte kommer att vända dig ryggen är dock ditt juridiska stöd. Din advokat. För den enda chansen att rentvå dig om du är oskyldig är genom ett ordentligt försvar som kan omkullkasta åklagarens förslag på bevisning. Annars kan du behöva lida resten av livet. Helt i onödan.

Kategorier
Lackering

Fräscha upp köket med lackering av köksluckor i Stockholm

Funderar du över att byta ut köket? Du kan spara pengar genom att i stället utföra en lackering av dina köksluckor och på så sätt få ett “nytt” kök. Du finner många duktiga firmor i Stockholm.

Har du gått och strosat i samma kök i Stockholms innerstad i 20 års tid och känner att det dags för en förändring? Det finns många firmor i Stockholm som specialiserar sig på lackering av köksluckor och du hittar dem snabbt genom en sökning på Google.

Du kanske bara vill ha en ny kulör på köket eller så kan det vara så att dina köksluckor har börjat flaga av färg. Oavsett varför du vill förnya ditt kök så kommer det med en del beslut. En fråga som kommer dyka upp är om du behöver byta ut hela köket, eller finns det en smidigare väg att gå?

En idè kan vara att enbart lackera dina köksluckor. Det kommer garanterat att få ditt kök att se och kännas annorlunda. Det blir mycket billigare än om du skulle byta ut hela köket, och en annan bra grej är att du sparar på jordens resurser.

Hur går det till vid lackering av köksluckor?

Det effektivaste sättet är att lämna in dina köksluckor för lackering hos en professionell firma, eftersom det då kommer bli ett snyggt resultat. Så det är bara att plocka ner köksluckorna och lämna in dem för lackering. Först får luckorna lite förbehandling och sedan utförs lackeringen och du kommer inom kort ha ett uppfräschat kök. Mer om lackering av köksluckor finns på denna hemsida: lackeringköksluckorstockholm.se

Kategorier
Flytt

Överlåtelsebesiktning i Stockholm – köp inte grisen i säcken

Om du inte genomför en överlåtelsebesiktning i Stockholm kan det bli tråkiga konsekvenser i efterhand. Både för köpare och säljare. Överlåtelsebesiktningen görs för allas trygghet.

Att köpa en fastighet i Stockholm, och inte minst marken som fastigheten står på, är förenat med stora risker. Om du inte är försiktig kanske du betalar ett enormt överpris för ett fallfärdigt objekt med många brister. Avloppet kanske har gått sönder, elektriciteten behöver lagas och fastigheten saknar fungerande ventilation. Om det inte vore för överlåtelsebesiktning i Stockholm hade sådant där kunnat passera utan att den nya ägaren förstod det. Inte förrän han eller hon märkte det i efterhand. Då hade det uppstått en väldigt tråkig konflikt om vem som skulle vara ansvarig för att fixa problemen. Du som nuvarande ägare, eller den förra ägaren.

En överlåtelsebesiktning ska underlätta för alla i affären

En överlåtelsebesiktning görs i samband med att fastigheten alltså övergår till en ny ägare. Då kontrolleras fastighetens skick. Man gör samma sak med marken. Eventuella brister och åtgärder som måste till ska då dokumenteras. Allt för att du som köpare inte ska köpa grisen i säcken. Men det är även en trygghet för säljaren eftersom köparen då inte i efterhand kan komma och skuldbelägga den tidigare ägaren för någonting som inte fungerar. Det skulle i så fall ha uppkommit i samband med överlåtelsebesiktningen. Med andra ord är överlåtelsebesiktningen till för alla inblandades trygghet. Ingenting ska komma som en överraskning i samband med eller efter fastighetsaffären är avslutad.

Kategorier
Senaste nytt

Lyckad flytt med hjälp av mäklare i Vasastan

En bra mäklare i Vasastan kan som i detta fall vara en ren lyckträff. Bostäderna är eftertraktade och inte helt lätta att komma över. Något som Maria erfor innan hon hittade sin mäklare.

Var det någonstans som Maria ville flytta till, så var det Vasastan. Länge hade det varit bara en dröm. Men plötsligt hände det. Hon vann på en lott och allting förändrades. Redan innan pengarna satt på kontot kontaktade hon en mäklare.

Hon hade tur, det fanns några lediga bostäder och de bokade in visningar. Med sig hade hon tagit bästa vännen som skulle hålla henne på jorden. Hon kunde ju inte säga ja till vad som helst i ren glädje. Efter visningarna vandrade de runt i Vasaparken medan väninnan avrådde henne från att ta någon av lägenheterna. Hon hade rätt, de var inte det hon letat efter.

Mäklare hittade rätt lägenhet

Som hon älskade kulturlivet i Vasastan, tänkte hon medan hon satt på ett kafé och njöt av en god bakelse. Då ringde mobilen. Det var mäklaren. Hon hade fått in en lägenhet som hon visste skulle passa Maria perfekt. Ville hon se den med det samma?

En halvtimme senare stod de utanför porten och mäklaren tryckte in portkoden. En varm känsla spred sig i Marias mage. Det här kändes rätt. Magkänslan var inte så tokig. Lägenheten var fantastisk. Precis som hon ville ha den, och utan att ens tänka efter sa hon ja. Lade sedan till att hon först måste kontrollera så att pengarna hade kommit på plats. Läs mer om mäklare på denna sajt: mäklarevasastan.nu