Kategorier
Senaste nytt

Full laddning med laddstation i Stockholm

Eldrift är morgondagen och den är redan här. Allt fler skaffar elbil och det är inte längre hybrider som gäller. Vill du få livet med elbil att fungera rekommenderas laddstation i Stockholm.

Har du funderat på att köpa elbil? Eller är du redan där? Elbil kommer att vara det enda rätta alternativet inom överskådlig framtid för privatbilister. Du kommer att köra avgasfritt och billigt. Det gagnar vår gemensamma tillvaro på Tellus och det gagnar din privatekonomi dessutom. Alla blir vinnare för en gångs skull.

Ny teknik ger nya lösningar. Det ger också nya problem att lösa. En elbil behöver laddas och var gör du det? Idag växer antalet laddplatser för elbil lavinartat. Däremot kommer ingen laddstation plötsligt att uppenbara sig vid din husknut förrän du själv tar första steget.

Den enkla och billiga lösningen heter laddstation

Att införskaffa elbil är ett välövertänkt beslut som du aldrig kommer att ångra. Din arbetsgivare kanske redan har ordnat så att möjlighet till laddning finns på jobbet. Så långt är allt väl, men för bekvämlighet och säkerhet ska du naturligtvis också ha en laddstation hemma.

Har du redan ett vanligt uttag är det tyvärr så att det inte rekommenderas att du använder det till elbilsladdning. Normala uttag är inte avsedda att ge hög effekt under kort tid – och det är precis så som en laddstation är tänkt att fungera. Elbilsladdning i vanligt uttag utgör en stor brandrisk.

Ta kontakt med en erfaren och pålitlig firma och få ett kostnadsförslag.

Läs mer på https://laddstolpestockholm.com/

Kategorier
Senaste nytt

Målare i Sundbyberg – hur du hittar rätt

Finns det bra och dåliga målare i Sundbyberg? Troligen inte. Men det kan ändå finnas målare som passar bättre eller sämre för dig och ditt projekt. Här kommer tips på hur du hittar rätt målare.

Vad är det som du vill uppnå med ditt projekt? Det är frågan du måste kunna besvara när du ska anlita en målare i Sundbyberg. Och ännu viktigare om du vill anlita den målare som är rätt för dig och för ditt projekt. För en målare är inte bara en målare som är en målare, och så vidare. 

Som målare utför man en mängd olika typer av målning. Det kan vara brandsäkring, rostskydd, fuktspärr och mycket annat. Och det gäller även på andra sätt att det blir rätt underarbete och rätt färg för rätt material. Det är där som din beskrivning av vad du söker, kommer in.  

Ett gott samarbete med din målare

Det är lite lustigt med produkter och tjänster. Du kan få exakt den tjänst eller den produkt du önskar dig, men ändå inte vara nöjd. Så är det även när det gäller den målare som du anlitar. 

Det handlar inte bara om att resultatet ska bli perfekt. Det handlar om att du ska känna att det varit ett gott samarbete där ni haft en trevlig stämning och allt har flutit på bra. Och vad som känns bra kan vara olika från person till person. Så var noga med att vara tydlig mot dig själv och målaren innan projektet.

Här finns en målare i Sundbyberg som vi kan rekommendera: målaresundbyberg.nu

Kategorier
Senaste nytt

Lätt att hyra buss i Stockholm

Om man ska åka från Stockholm till en annan stad – och här talar vi om att man är ett gäng av människor – så är det ofta lättare, billigare och betydligt smidigare att hyra en buss än att dela upp sig i mindre grupper och åka via bil. Att hyra en buss slår ofta även de andra alternativen i form av tåg eller buss som framförs av ett etablerat bolag – är man många så brukar kostnaden för att hyra en buss i Stockholm vara väldigt låg och om man dessutom räknar in bekvämlighet och komfort så förstår man också varför just detta alternativ är något man bör överväga vid transport till en annan stad.

Vi kan här ge ett exempel på hur det kan löna sig att hyra en buss i Stockholm jämfört med att ta sig fram på annat sätt. Här kan vi säga att ett större sällskap om tjugo personer ska åka från Stockholm till Karlstad för att se en hockeymatch mellan Färjestad och Djurgården. En match som spelas på torsdagskvällen och där ett returmöte ska ske redan på söndagen och där sällskapet alltså planerar att stanna i Karlstad över hela helgen.

Här står alltså alternativen mellan att antingen flyga, åka tåg, hyra buss eller åka bil från Stockholm till Karlstad – både tur och retur. Vi säger här att flyget direkt utesluts då det är på tok för dyrt och sällskapet överväger istället valet mellan att hyra buss eller att åka tåg – att åka bil blir för svårt då man inte har tillräckligt många som har körkort. Det står alltså mellan att betala varsin tur- och returbiljett från Stockholm-Karlstad och dessa kostar 2 500 kronor styck. Att hyra en buss kostar i det här fallet 15.000 kronor allt som allt och där kan man alltså se hur denna kostnad blir betydligt lägre då man ju har ett sällskap på tjugo stycken som vill ta sig från Stockholm.

Här tjänar alltså detta sällskap väldigt mycket på att gå ihop och betala för att hyra en buss istället för att på egen hand försöka ta sig från Stockholm ner till Karlstad. Det här är ett lite bortglömt sätt att resa och många tar för givet att det är för dyrt och att man därför inte ens överväger detta. Att hyra buss om man ska åka från Stockholm är ett väldigt bra, billigt och miljövänligt sätt att ta sig fram och det är verkligen dags att fler börjar inse detta.

Du kan hyra en stor buss eller flera mindre i Stockholm

Storleken på den buss man vill hyra i Stockholm är något som man själv får bestämma efter hur stort sällskap man tillhör. Ibland kan det vara en fördel att hyra två stycken mindre bussar snarare än en stor buss – om man ser till kostnaden. Det finns dock en buss för varje tillfälle att hyra i Stockholm – det gäller alltså bara att se till att den matcher ens egna och sitt sällskaps behov.

Kategorier
Senaste nytt

En intensivkurs i Stockholm ger djupare inlärning

Först och främst så kan man diskutera lite kring huruvida en intensivkurs för att ta körkort verkligen kan ge den där djupa inlärningen som en regelbunden körning under en längre period kan göra. Många anser här att detta inte går och de jämför detta med att hårdplugga inför ett prov – något som för all del kan få en person att klara provet i fråga; men som över tid får densamma att glömma allting. Riktigt så är det inte med körkortet – men frågan är ändå relevant och bör ställas.

Om vi först förklarar lite om hur en intensivkurs så kan vi säga att man träffar en handledare till den körskola dit man anmält sig. Denne handledare gör därefter – baserat på ett kortare körprov – en bedömning hur pass stora förkunskaper man har och denna bedömning ligger sedan till grund för hur lång intensivkursen ska bli. Maximalt brukar det handla om kanske tre veckor och där man varvar teori med praktik – det vill säga bilkörning – och där man får lära sig olika moment under denna period. Här ska man veta att det redan bokats in – som en slags morot – tider både för uppkörning, teori och halkbana och att man förhoppningsvis klarar av alla detta då kursen är över.

Så ser alltså en intensivkurs ut i grunden och detta oavsett om den äger rum i Stockholm eller i en mindre stad i Sverige. Det som rubriken gör gällande är att man får en djupare inlärning om man genomför en intensivkurs i Stockholm och det ligger faktiskt en viss sanning i detta. Genomför en person en intensivkurs i en mindre stad – säg Sollefteå – så kommer denna person att ha en större chans att klara av att ta sitt körkort; helt enkelt av den anledningen att Sollefteå är en lättare stad att köra bil i. Det som talar för en djupare inlärning då man kör bil i Stockholm är att man där – på ett helt annat sätt – kastas in i hetluften och detta oavsett om man tar en intensivkurs eller inte.

Varför Stockholm skapar bättre förutsättningar

Genom att tvingas köra bil i Sveriges svåraste trafikstad så kommer man per automatik att reagera lite snabbare, man kommer att lära sig fler trafikskyltar och man kommer att sättas i konstigare situationer – som måste lösas – och allt detta ger ett väldigt försprång. Det går här att jämföra ytterligare och detta genom att sätta respektive förare i ett ovant element – det vill säga; den person som genomfört sin intensivkurs i Sollefteå får köra upp i Stockholm och vice versa.

Vilken tror vi här har bäst chans att faktiskt ta denna efterlängtade rosa lapp? Svaret på denna fråga är i sju fall av tio att den person som genomgått sin intensivkursutbildning i Stockholm kommer att klara sin uppkörning bättre och därav kan man direkt säga att den staden skapar en bättre, djupare förståelse för hur trafiken fungerar.

Att genomföra en ”vanlig” trafikutbildning – köra mycket med mamma och pappa och blanda detta med körlektioner – är förmodligen bäst sett ur ett längre perspektiv – men som god tvåa får vi nog räkna en intensivkurs som äger rum i Stockholm.