Kategorier
Boende

Hyra lägenhet Stockholm – välj en säker lösning

Finns det någon stad i Sverige som har samma extrema bostadssituation som Stockholm? Å ena sidan så handlar det om personer som lyckats få in en fot på marknaden och som genom detta också haft möjlighet att sälja- och köpa bostäder i en skala som gjort dem till miljonärer. Å andra sidan finns personer som inte ens ges en möjlighet att hyra lägenhet i Stockholm och som kommer allt längre bort från bostadsmarknaden.

Stockholm är den stad i Sverige med störst attraktionskraft. Årligen så räknar man med att det flyttar ungefär ett Skellefteå till staden. Vilket säger en hel del – men där problemet är att det inte alls byggs i en skala som kan ge alla dessa nya människor en bostad.

Det är långt ifrån en optimal situation och detta har också uppmärksammats i media. Senast i P3 där en tjej intervjuades och berättade att hon under en period om tre år bytt bostad 18 gånger. Inte sällan så hade tjejen i fråga också blivit lurad som en följd av desperation.

Många blir lurade på lägenheter i Stockholm

Det senare är ett stort problem. I skuggan av att det är svårt att hyra lägenhet i Stockholm så har många ljusskygga personer sett en marknad. Man lägger ut annonser på lägenheter att hyra i Stockholm och man kan till och med vara så fräck att man visar upp den.

Därefter så kräver man deposition och en månadshyra i förskott – bara för att sedan försvinna och där personen som tänkt sig hyra lägenhet i Stockholm står kvar utan vare sig pengar eller en lägenhet att bo i. Förjävligt och förkastligt, givetvis.

Ny sida gör det enklare att hyra lägenhet i Stockholm

Men, det finns även ljusningar i mörkret. En sådan handlar om en ny portal där seriösa uthyrare av lägenheter – och andra bostäder – och intresserade hyresgäster kan mötas. Där sker all identifiering med exempelvis Bank-id och alla som skriver upp sig på sidan kontrolleras också – exempelvis att det inte finns betalningsanmärkningar.

Förenklat så kan man säga att person A vill hyra ut en lägenhet i område B och säker en person som har vissa egenskaper samt är beredd att betala X många kronor i hyra. På andra sidan så skriver en person intresserad av att hyra upp intressanta områden, hur mycket man vill betala i hyra samt vem man är. Genom detta så skapas ett filter och uthyrare och hyresgäst kan mötas på tu man hand och gå igenom kring hur en eventuell framtid skulle kunna se ut. Detta gör att riskerna för att bli lurad minimeras och att man också får enklare att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm. Detta samtidigt som den som hyr ut också kan göra det med större trygghet.

Kategorier
Flytt

Aldrig varit enklare med flyttfirma i Sollentuna

Vill du vara ute och roa dig samtidigt som din flytt sköts? Med hjälp av en flyttfirma kan du göra detta. I Sollentuna tar de hand om hela flytten åt dig.

Vad vill du helst göra, ha en rolig dag på stan eller sköta en flytt? Kanske vill du ta en dag i din nya stad och bara börja känna dig som hemma lite? Det är helt möjligt att göra det trots att du flyttar. För med hjälp av en flyttfirma så behöver du inte vara på plats när de sköter din flytt. Flyttfirman gör allt, från start till mål. De bär ut alla kartonger och möbler till sin egen transportbil. Givetvis är denna transportbil anpassad just för att frakta saker, så du kan känna dig trygg med att de står säkert. Att flytta har en tendens att stressa upp oss, men om du lägger fokus på annat så slipper du den stressen.

Hitta rätt flyttfirma

Inom alla områden finns det oseriösa typer, dessa vill man inte bli utsatt för. För att minska den risken är det bra att kontakta några olika företag. På så sätt får du också olika offerter samt ser vad de kan erbjuda dig med sin flytt. Kolla även deras recensioner. De tidigare kunderna är alltid de man ska lyssna på. Med rätt flyttfirma kommer din flytt gå lekande lätt, du slipper stressa och du slipper bära. Det finns bara fördelar med att anlita en flyttfirma i Sollentuna, så tveka inte på det. Ta dig vidare här: flyttfirmasollentuna.nu

Kategorier
Solskydd

Markiser i Stockholm i alla möjliga utföranden och mått

Vill du blockera den gule från att göra din lägenhet till en bastu, eller vill du ha en skuggig plats på uteplatsen? En markis i Stockholm är lösningen för dig.

Skandinaver tenderar att älska solen, nästan dyrka den. Det beror på att vi lever en stor del av året i mörker och kyla. Därför är vi väldigt måna om att ta vara på den sol och värme som erbjuds på våren och sommaren. Det finns dock en gräns för vad som tåls. Den globala uppvärmningen har satt sina spår och våra somrar blir allt hetare. Det är då det är viktigt att kunna hitta en skuggig plats utomhus, så att man fortfarande kan njuta av att vara utomhus utan att känna att man måste byta kläder stup i kvarten för att man svettas. Det kan också vara skönt att stoppa solens strålar från att förvandla din lya till en bakugn.

Markiser i Stockholm är din tillflykt de hetaste dagarna på året

Välj en markis i Stockholm som passar dina behov. Du kan få den anpassad efter dina mått och dina färger. Den kommer i klassiskt utförande med vev, automatisk med knapptryckning, eller till och med i helautomatiskt utförande med celler som reagerar på solljus. Tag kontakt och för fram dina önskemål och få en gratis offert utan förbindelser. Inta din plats i skuggan, öppna valfri kyld dryck och njut av sommaren på det bästa möjliga sättet – i skuggan under din egna markis. Läs mer om markiser på denna hemsida: markisstockholm.nu

Kategorier
Juridik

Narkotikabrott – ett stigmatiserat brott

Blir du dömd för narkotikabrott är risken att domen följer med dig resten av livet. Domen kommer att påverka dina chanser att få både jobb och bostad.

I ett land som Sverige kan livet ta en kolossal vändning i samma stund som du blir misstänkt för narkotikabrott. Du behöver inte ens vara skyldig, det kan räcka att du alltså är misstänkt. Här i Sverige finns det väldigt tuffa och stränga lagar mot narkotika. Även privat bruk kan sluta med fängelsestraff om det går illa. Det vittnar om en stigmatisering som finns kring bruk och smuggling av narkotika i vårt avlånga land. Blir du en gång stämplad som “knarkare” genom att bli dömd i rätten kan det vara en stämpel som är svår att tvätta bort. Risken är att den förföljer dig när du ska söka jobb, hitta bostad eller försöka ta körkort.

Narkotikabrott kan få din familj att vända dig ryggen

Därför gäller det att ha en bra advokat när misstankar om narkotikabrott riktas mot dig. Du behöver vara beredd på att det finns en risk att många vänder dig ryggen. Arbetsplatsen, vänner och familj. Ibland även innan du ens har blivit dömd, eftersom stigmatiseringen för brottet som sagt är så stor. En som inte kommer att vända dig ryggen är dock ditt juridiska stöd. Din advokat. För den enda chansen att rentvå dig om du är oskyldig är genom ett ordentligt försvar som kan omkullkasta åklagarens förslag på bevisning. Annars kan du behöva lida resten av livet. Helt i onödan.

Kategorier
Lackering

Fräscha upp köket med lackering av köksluckor i Stockholm

Funderar du över att byta ut köket? Du kan spara pengar genom att i stället utföra en lackering av dina köksluckor och på så sätt få ett “nytt” kök. Du finner många duktiga firmor i Stockholm.

Har du gått och strosat i samma kök i Stockholms innerstad i 20 års tid och känner att det dags för en förändring? Det finns många firmor i Stockholm som specialiserar sig på lackering av köksluckor och du hittar dem snabbt genom en sökning på Google.

Du kanske bara vill ha en ny kulör på köket eller så kan det vara så att dina köksluckor har börjat flaga av färg. Oavsett varför du vill förnya ditt kök så kommer det med en del beslut. En fråga som kommer dyka upp är om du behöver byta ut hela köket, eller finns det en smidigare väg att gå?

En idè kan vara att enbart lackera dina köksluckor. Det kommer garanterat att få ditt kök att se och kännas annorlunda. Det blir mycket billigare än om du skulle byta ut hela köket, och en annan bra grej är att du sparar på jordens resurser.

Hur går det till vid lackering av köksluckor?

Det effektivaste sättet är att lämna in dina köksluckor för lackering hos en professionell firma, eftersom det då kommer bli ett snyggt resultat. Så det är bara att plocka ner köksluckorna och lämna in dem för lackering. Först får luckorna lite förbehandling och sedan utförs lackeringen och du kommer inom kort ha ett uppfräschat kök. Mer om lackering av köksluckor finns på denna hemsida: lackeringköksluckorstockholm.se

Kategorier
Flytt

Överlåtelsebesiktning i Stockholm – köp inte grisen i säcken

Om du inte genomför en överlåtelsebesiktning i Stockholm kan det bli tråkiga konsekvenser i efterhand. Både för köpare och säljare. Överlåtelsebesiktningen görs för allas trygghet.

Att köpa en fastighet i Stockholm, och inte minst marken som fastigheten står på, är förenat med stora risker. Om du inte är försiktig kanske du betalar ett enormt överpris för ett fallfärdigt objekt med många brister. Avloppet kanske har gått sönder, elektriciteten behöver lagas och fastigheten saknar fungerande ventilation. Om det inte vore för överlåtelsebesiktning i Stockholm hade sådant där kunnat passera utan att den nya ägaren förstod det. Inte förrän han eller hon märkte det i efterhand. Då hade det uppstått en väldigt tråkig konflikt om vem som skulle vara ansvarig för att fixa problemen. Du som nuvarande ägare, eller den förra ägaren.

En överlåtelsebesiktning ska underlätta för alla i affären

En överlåtelsebesiktning görs i samband med att fastigheten alltså övergår till en ny ägare. Då kontrolleras fastighetens skick. Man gör samma sak med marken. Eventuella brister och åtgärder som måste till ska då dokumenteras. Allt för att du som köpare inte ska köpa grisen i säcken. Men det är även en trygghet för säljaren eftersom köparen då inte i efterhand kan komma och skuldbelägga den tidigare ägaren för någonting som inte fungerar. Det skulle i så fall ha uppkommit i samband med överlåtelsebesiktningen. Med andra ord är överlåtelsebesiktningen till för alla inblandades trygghet. Ingenting ska komma som en överraskning i samband med eller efter fastighetsaffären är avslutad.

Kategorier
Senaste nytt

Lyckad flytt med hjälp av mäklare i Vasastan

En bra mäklare i Vasastan kan som i detta fall vara en ren lyckträff. Bostäderna är eftertraktade och inte helt lätta att komma över. Något som Maria erfor innan hon hittade sin mäklare.

Var det någonstans som Maria ville flytta till, så var det Vasastan. Länge hade det varit bara en dröm. Men plötsligt hände det. Hon vann på en lott och allting förändrades. Redan innan pengarna satt på kontot kontaktade hon en mäklare.

Hon hade tur, det fanns några lediga bostäder och de bokade in visningar. Med sig hade hon tagit bästa vännen som skulle hålla henne på jorden. Hon kunde ju inte säga ja till vad som helst i ren glädje. Efter visningarna vandrade de runt i Vasaparken medan väninnan avrådde henne från att ta någon av lägenheterna. Hon hade rätt, de var inte det hon letat efter.

Mäklare hittade rätt lägenhet

Som hon älskade kulturlivet i Vasastan, tänkte hon medan hon satt på ett kafé och njöt av en god bakelse. Då ringde mobilen. Det var mäklaren. Hon hade fått in en lägenhet som hon visste skulle passa Maria perfekt. Ville hon se den med det samma?

En halvtimme senare stod de utanför porten och mäklaren tryckte in portkoden. En varm känsla spred sig i Marias mage. Det här kändes rätt. Magkänslan var inte så tokig. Lägenheten var fantastisk. Precis som hon ville ha den, och utan att ens tänka efter sa hon ja. Lade sedan till att hon först måste kontrollera så att pengarna hade kommit på plats. Läs mer om mäklare på denna sajt: mäklarevasastan.nu

Kategorier
Senaste nytt

Hitta rätt trafikskola i Stockholm

Dags att ta körkort? Att ha ett körkort innebär många fördelar. Dels sett till den personliga utvecklingen. Du kan plötsligt själv ta dig var du vill och göra det när du vill – detta skapar en frihet som gör att man utvecklas som människa. Att ha ett körkort innebär, på det stora hela, att man kliver in i vuxenvärlden och gör sig själv oberoende av andra. 

Körkortet har dock även visat sig vara nödvändigt sett till den egna karriären. Många arbeten kräver körkort – och många arbetsgivare ser detta som meriterande även om arbetsuppgifterna inte per se kräver att man kör bil. Kort sagt: ett körkort har väldigt många fördelar. 

Hur och när man tar detta ser lite annorlunda ut beroende på var i Sverige man bor. Personer i Stockholm tenderar att ta körkort lite senare än vad personer i andra, mindre städer gör. Av förklarliga skäl: dels så kanske man inte har samma behov av ett körkort i Stockholm med tanke på den välutvecklade kollektivtrafiken. Dels så är det också lite svårare att ta ett körkort i just Stockholm sett till trafikläget och de många bilar som är i omlopp. 

Det senare innebär att man måste hitta rätt trafikskola i Stockholm. Det gör skillnad – oavsett om man kört lite, inte alls eller ganska mycket privat. En trafikskola kan alltid anpassa lektionerna utifrån den kunskap man har som elev. Du ska givetvis även anmäla dig till riskettan i Stockholm, klara av halkbanan och den teori som – liksom uppkörningen – måste klaras innan man blir godkänd. 

Hur många trafiklektioner behöver du? 

Det vi menar med rätt trafikskola är något som bygger på flera olika faktorer. Dels så handlar det om att det vi ovan nämnde: lektionerna ska anpassas efter dina givna förkunskaper. Vilket även innebär att du kan behöva färre lektioner. Tyvärr är det inte ovanligt att se att en trafikskola tar sig friheter i denna fråga: man ser en chans att tjäna pengar på sina elever och genom att säga att de behöver X antal lektioner så kan man också göra detta. Vilket är förkastligt, naturligtvis.

 En trafikskola ska verka för säkerhet och det innebär att när en elev är mogen – ja, då ska denne också ta nästa steg. En annan sak att tänka på gällande val av trafikskola i Stockholm handlar om handledare. Här finns det något så enkelt som vanlig personkemi. Vi är alla olika och vissa tar till sig kritik på ett sätt – andra på ett helt annat. Man måste känna att man klickar med sin körlärare och känner sig trygg med denne. 

Intensivkurs – en snabbare väg till körkort 

Rätt trafikskola i Stockholm kan även handla om att kunna ta körkortet snabbare. Vad menas här? Många personer som kanske blivit lite till åren inser – kanske i samband med att man får barn – att ett körkort skulle underlätta vardagen. Svårigheten ligger här i att få tid att ta körkortet. Man arbetar, man har kanske inte möjlighet att ta ledigt och man måste använda sin semester åt att ta körkort. 

Här kan en intensivkurs vara lösningen. En sådan innebär att en trafikskola komprimerar utbildningen och allt som behövs för att man ska bli godkänd – riskettan i Stockholm, halkbana, teori, lektioner och uppkörning – i ett paket. Detta paket anpassas efter varje elev och rent tidsmässigt så kan det innebär att vissa tar körkortet redan efter någon vecka medan andra kanske får räkna med tre veckor. En intensivkurs är en effektiv väg fram till den rosa lappen och det är en lösning som rekommenderas dig som kanske har få luckor i din vardag i Stockholm. 

Kategorier
Senaste nytt

Bergvärme i Stockholm: kostnadseffektiv & miljövänlig uppvärmning

Många snålar med uppvärmningen av sitt hem, både för att spara pengar & för miljöns skull. Med bergvärme i Stockholm får du billig och miljövänlig uppvärmning.

”Mitt hem är min borg” sägs det och de allra flesta vill nog ha det varmt och skönt i det som ska vara ens borg. Särskilt en kall vinterdag vill man kunna komma in efter att ha varit ute, ta av alla tjocka kläder och slappna av i värmen. Men uppvärmning av hemmet kan vara dyrt och tärande på miljön. Därför går många omkring och fryser i sina hem, helt i onödan. Man prioriterar bort det välmående som kommer av ett behagligt inomhusklimat och tänker inte på att det finns alternativ.

Att använda sig av bergvärme är att nyttja naturlig energi

Det finns alternativ till att använda el eller olja som både är mer kostnadseffektiva och miljövänliga. I jorden, luften och berggrunden finns redan värme och energi helt naturligt. Med en värmepump kan man utvinna och nyttja denna, på ett hållbart sätt. Det vanligaste, mest populära och praktiska är bergvärmepumpen. Genom att installera en bergvärmepump utvinner man den naturliga solenergi som finns lagrad i berggrunden och värmer upp sitt hem med den. Detta både sänker värmekostnaderna och minskar koldioxidutsläppen. Med bergvärme kan man även under de allra kallaste vinterdagarna bibehålla ett gott inomhusklimat och samtidigt spara på både ekonomin och miljön. Om du funderar på att borra brunn så kan du passa på att borra för bergvärme samtidigt, på så vis slår du två flugor i en smäll.

Kategorier
Flytt

Snart dags att beställa städning i Stockholm

Det kan vara en tidsfråga innan du också sällar dig till alla dem som redan beställt städning i Stockholm. Det blir snart ett behov av att komma hem till en städad lägenhet en gång i veckan.

Vill du ha städning i Stockholm har du bara att fundera på hur och när du vill ha det städat. Vill du ha en veckostädning eller vill du kanske rent av ha en daglig städning? Eller har du mer sällan ett behov och nöjer dig med några gånger per år? Kanske gillar du det gamla hederliga sättet att göra rent hus vid högtider. En rejäl vårstädning och en höststädning kanske är på plats.

Tänk vad njutbart att komma hem och fönsterna är putsade. Alla golv har dammsugits och sedan tvättats. Lister är torkade och alla prydnadssaker har tvättats och torkats. Spisen är skinande ren och i badrummet blänker alla kromade detaljer. Det luktar gott och fräscht överallt. Det är nästan så du kan känna hur badkaret ropar efter att du ska tappa upp vatten och bara glida ner i ett behagligt skumbad.

Gör rent hus med städning

I tvättstugan ligger all tvätt ren och struken. Det finns helt enkelt inget kvar för dig att göra när det gäller att få ditt hem skinande rent. Du har har haft den goda smaken att anlita proffs som gör det så mycket lättare och dessutom på en tid när du är på jobbet. Det är inte mycket som slår den lyxen.