Om oss

Vi vill skapa en sida om Stockholm där vi främst fokuserar på företagande och olika branscher. Varför? Jo, för att vi upplever att Stockholm dels har väldigt mycket att erbjuda – men även att ett stort urval kan komma att skapa problem för privatpersoner och konsumenter.

Det är ingen slump att just Stockholm är en stad där flest antal fuskjobb sker. Hur undviker man sådana och hur lär man sig att hitta rätt företag för exempelvis en renovering, en hemstädning eller någonting annat? Vi ska titta närmare på sådana saker och ge lite värdefulla tips, tankar och idéer om hur du undviker fällorna.

Vi som ligger bakom sidan bor samtliga i Stockholm där vi arbetar inom olika yrken. Vissa av oss är födda och uppväxta i staden, andra kommer från mindre städer och orter. Det ger oss en större bredd och en möjlighet till lite djupare reflektioner i och med att vi har olika referensramar. Det som förenar oss är en kärlek till Stockholm. Vi älskar vår huvudstad, trots att den har vissa mindre smickrande sidor – bostadsbrist, skyhöga priser, långa avstånd och så vidare. Kärleken kommer att lysa igenom våra texter, även om den i vissa fall kan vara lite styvmoderligt.

Funderar du på att flytta till Stockholm, men är osäker på om du klarar av att ta steget? Vi ska ge dig lite luft under vingarna. Genom den här sidan kommer du att få information som gör att även du kommer att trivas med livet i Sveriges största stad och där du känner dig lika hemma som i den mindre stad som du nu bor i – men där du börjar växa ur kostymen. Välkommen till Stockholm!