Kategorier
Senaste nytt

Bergvärme i Stockholm: kostnadseffektiv & miljövänlig uppvärmning

Många snålar med uppvärmningen av sitt hem, både för att spara pengar & för miljöns skull. Med bergvärme i Stockholm får du billig och miljövänlig uppvärmning.

”Mitt hem är min borg” sägs det och de allra flesta vill nog ha det varmt och skönt i det som ska vara ens borg. Särskilt en kall vinterdag vill man kunna komma in efter att ha varit ute, ta av alla tjocka kläder och slappna av i värmen. Men uppvärmning av hemmet kan vara dyrt och tärande på miljön. Därför går många omkring och fryser i sina hem, helt i onödan. Man prioriterar bort det välmående som kommer av ett behagligt inomhusklimat och tänker inte på att det finns alternativ.

Att använda sig av bergvärme är att nyttja naturlig energi

Det finns alternativ till att använda el eller olja som både är mer kostnadseffektiva och miljövänliga. I jorden, luften och berggrunden finns redan värme och energi helt naturligt. Med en värmepump kan man utvinna och nyttja denna, på ett hållbart sätt. Det vanligaste, mest populära och praktiska är bergvärmepumpen. Genom att installera en bergvärmepump utvinner man den naturliga solenergi som finns lagrad i berggrunden och värmer upp sitt hem med den. Detta både sänker värmekostnaderna och minskar koldioxidutsläppen. Med bergvärme kan man även under de allra kallaste vinterdagarna bibehålla ett gott inomhusklimat och samtidigt spara på både ekonomin och miljön. Om du funderar på att borra brunn så kan du passa på att borra för bergvärme samtidigt, på så vis slår du två flugor i en smäll.