Kategorier
Senaste nytt

Bygga hus Stockholm – välj rätt partner

Dags att förverkliga dina drömma och bygga hus i Stockholm? I så fall har du en spännande resa framför dig. En resa som kommer att bjuda på många överraskningar och som säkerligen också kommer att vara av en ren bergochdalbana under stundom. Med rätt partner vid din sida blir resan rakare och du sitter mer bekvämt fram till slutdestinationen. 

Att bygga hus idag är relativt vanligt. Många drömmer om att ha ett eget hus som man skapat från grunden. I och med att Stockholm också har en tydlig brist på bostäder så blir byggande av hus också viktigt – både för stunden och för framtiden. En annan sak som skapat denna utveckling gäller det faktum att man idag kan köpa nyckelfärdiga hus och få en snabbare väg från start till mål. Det har helt enkelt blivit lite enklare att bygga hus i Stockholm än vad det var tidigare. 

Men, det finns fortfarande saker att tänka på. En viktig sak är att först och främst fundera över entreprenadform och därefter också – givetvis – vilket företag du ska anlita för att bygga hus i Stockholm

Bygga hus i Stockholm – totalentreprenad är en bra lösning 

Många tänker sig – inte bara i samband med att man ska bygga hus – att det är ekonomiskt fördelaktigt att plocka in flera olika företag. Detta kan man se i samband med exempelvis en badrumsrenovering. Man anlitar en elektriker, en rörmokare, en plattsättare och så vidare. Det är dock något som kräver att man också agerar spindel i nätet och ser till att alla pusselbitar passar in i varandra. Något som inte är helt enkelt. Vad händer om exempelvis rörmokaren uteblir? Det som till en början ser prisvärt ut tenderar att bli de motsatta när allting summeras. 

Samma sak gäller ofta då man ska bygga hus. Man tjänar nästan alltid på att anlita en och samma firma för allt och enligt totalentreprenad. Detta innebär att företaget man anlitar hanterar alla moment som kommer med husbygget – från grunden, vidare till el- och rördragning och hela vägen fram till den interiöra delen. Genom detta så får man som beställare en större trygghet och där man också kan kommunicera med en och samma person. 

Det går även att inkludera sig själv. Ska du bygga hus i Stockholm och sitter på vissa kunskaper själv så kan du anlita ett företag enligt delad entreprenad där du gör vissa saker och företaget å sin sida gör de saker du själv inte klarar av. Det är en billigare entreprenadform – men även mer krävande för dig. 

Bygga hus i Stockholm – bygglov och KA 

Genom rätt partner så skapas även en bättre dialog mot exempelvis Byggnadsnämnden. Bygglov är alltid en fråga som dyker upp i samband med att man planerar att bygga hus. Ett sådant kräver korrekta ritningar för att erhålla och det kan handla om en lång process innan man kan sätta igång. Genom att ha ett kunnigt företag vi sin sida så skapas korrekta förutsättningar direkt och bygglovsansökan blir utförd enligt konstens alla regler. 

Du kommer även att kunna diskutera allt från val av material, energilösningar och rent estetiska detaljer tillsammans med det företag du väljer. Vilket givetvis är både en viktig såväl som inspirerande del av att bygga hus i Stockholm. Rätt företag kan ge dig nya uppslag som i slutändan både sparar dig pengar och som ger dig ett bättre boende. 

Tänk även på att det kommer att finnas ett behov av en extern expert i samband med ditt husbygge. Du måste anlita en KA – Kontrollansvarig – som fungerar som en länk mellan dig och det företag du anlitar. Se denne som någonting fördelaktigt och inte som utgift. Det är din KA som kommer att kontrollera att allt sker i enlighet med den kontrollplan som hen tagit fram. Personen i fråga kommer även att delta vid alla tekniska samråd och vid den slutbesikning som sker. Det är en viktig person att ha vid sin sida i samband med att du ska bygga hus. En trygghet som är värd att betala för.