Kategorier
Catering

Catering Stockholm – tips och råd 

Funderar du på att välja catering i Stockholm för exempelvis bröllopet? Det är ett bra val i grunden, men det handlar också om att hitta rätt företag. Catering i Stockholm har blivit väldigt stort under senare år och detta har både klara fördelar – men även vissa nackdelar.

 En tydlig nackdel är att kvaliteten är varierande. Vissa företag levererar direkt undermålig mat – till riktigt höga priser. Maten är – oavsett vilken fest det handlar om – en viktig del av tillställningen. Med god mat så kan festen nå de höjder du siktar mot som arrangör – men sämre sådan så riskerar du ett rejält magplask. 

Catering i Stockholm har en stor fördel i att du själv också blir en deltagare i den fest du ordnar. Du slipper stå bland kastruller och stekpannor, du slipper servera och du slipper oroa dig för att alla ska ha mat på sina tallrikar. Det är den stora fördelen, men – som sagt: se alltid till att välja rätt företag för att få denna fördel. Vi tittar här nedan lite närmare på några viktiga punkter i samband med valet av företag inom catering i Stockholm – enligt följande: 

  • På dina villkor. Viktigt är att det företag inom catering i Stockholm som du anlitar förstår dina behov och kan skapa en meny som verkligen passar dessa. Se till att boka in ett möte – antingen fysiskt eller via telefon – och gå igenom vilka möjligheter och vilka begränsningar som finns. En fördel med catering idag är att det inte finns samma krav på att det ska vara ett större sällskap. Är det tio personer som ska ha mat och dryck så är det ofta tillräckligt många. 
  • Vad kan inkluderas? Catering i Stockholm behöver inte enbart vara mat på bordet. Man kan i många fall även boka en lokal och hålla festen i företagets lokaler. Man kan inkludera servering och exempelvis ljudanläggning. Catering går att skräddarsy på ett helt annat sätt idag än tidigare. 
  • Val av mat. En stor fördel med catering i Stockholm är att det – på samma sätt som vid vanliga restaurangbesök – finns hur mycket olika maträtter som helst att välja mellan. Mat från Asien, Medelhavet, Afrika – och Europa – finns tillgängliga och möjliga att välja. Det handlar om vällagad, spännande mat och tillagas med kärlek och fräscha råvaror. 
  • Referenser. För att säkerställa kvalitet så är det också viktigt att du ser över hur tidigare kunder upplevt service, mat och dryck. Finns det inga sådana? Vi skulle definitivt ta detta som ett svaghetstecken.