Kategorier
Boende

Hyra lägenhet Stockholm – välj en säker lösning

Finns det någon stad i Sverige som har samma extrema bostadssituation som Stockholm? Å ena sidan så handlar det om personer som lyckats få in en fot på marknaden och som genom detta också haft möjlighet att sälja- och köpa bostäder i en skala som gjort dem till miljonärer. Å andra sidan finns personer som inte ens ges en möjlighet att hyra lägenhet i Stockholm och som kommer allt längre bort från bostadsmarknaden.

Stockholm är den stad i Sverige med störst attraktionskraft. Årligen så räknar man med att det flyttar ungefär ett Skellefteå till staden. Vilket säger en hel del – men där problemet är att det inte alls byggs i en skala som kan ge alla dessa nya människor en bostad.

Det är långt ifrån en optimal situation och detta har också uppmärksammats i media. Senast i P3 där en tjej intervjuades och berättade att hon under en period om tre år bytt bostad 18 gånger. Inte sällan så hade tjejen i fråga också blivit lurad som en följd av desperation.

Många blir lurade på lägenheter i Stockholm

Det senare är ett stort problem. I skuggan av att det är svårt att hyra lägenhet i Stockholm så har många ljusskygga personer sett en marknad. Man lägger ut annonser på lägenheter att hyra i Stockholm och man kan till och med vara så fräck att man visar upp den.

Därefter så kräver man deposition och en månadshyra i förskott – bara för att sedan försvinna och där personen som tänkt sig hyra lägenhet i Stockholm står kvar utan vare sig pengar eller en lägenhet att bo i. Förjävligt och förkastligt, givetvis.

Ny sida gör det enklare att hyra lägenhet i Stockholm

Men, det finns även ljusningar i mörkret. En sådan handlar om en ny portal där seriösa uthyrare av lägenheter – och andra bostäder – och intresserade hyresgäster kan mötas. Där sker all identifiering med exempelvis Bank-id och alla som skriver upp sig på sidan kontrolleras också – exempelvis att det inte finns betalningsanmärkningar.

Förenklat så kan man säga att person A vill hyra ut en lägenhet i område B och säker en person som har vissa egenskaper samt är beredd att betala X många kronor i hyra. På andra sidan så skriver en person intresserad av att hyra upp intressanta områden, hur mycket man vill betala i hyra samt vem man är. Genom detta så skapas ett filter och uthyrare och hyresgäst kan mötas på tu man hand och gå igenom kring hur en eventuell framtid skulle kunna se ut. Detta gör att riskerna för att bli lurad minimeras och att man också får enklare att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm. Detta samtidigt som den som hyr ut också kan göra det med större trygghet.