Kategorier
Bygg

Ställningar Stockholm – hitta rätt lösning 

Dags att hyra ställningar i Stockholm? Oavsett om det handlar om en större entreprenad, ett lagom stort byggprojekt eller om exempelvis en fasadmålning hemma hos dig som privatperson så kommer ställningar att behövas. Dels för att ställningar i Stockholm är ett måste ur ett säkerhetsperspektiv.

 Att arbeta på höjder överstigande två meter innebär att det finns krav från Arbetsmiljöverket att ställningar i Stockholm ska finnas. Dels så handlar det också om att ställningar bidrar till ökad effektivitet. 

Tips om att välja rätt företag 

Det senare kan du som privatperson definitivt ta med dig vid ditt projekt. Om du tänkt dig att exempelvis måla om fasaden och göra detta med en stege – tänk om. Det kommer bara att ta en massa tid och det kommer att göra ditt projekt till en mardröm. Med hjälp av exempelvis en rullställning så kan du vara mobil – och ändå trygg och säker, vilket borgar för ett roligare och effektivare projekt. Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man ska hyra ställningar i Stockholm. Vi tittar närmare på några av dessa: 

  • Lösning för dina behov. Alla projekt är olika – och det finns också ställningar som kan anpassas mot de flesta behov. Vi nämnde en rullställning för mindre projekt, men det finns även exempelvis modulställningar och fasadställningar att hyra. Det viktigaste är att den ställning som levereras och monteras är anpassat för ändamålet. 
  • Kostnaden. Ta in offerter från flera olika företag innan du bestämmer dig. Vill du påverka priset i en positiv riktning så finns ett enkelt och handfast råd: var ute i god tid. Ju snabbare du är att boka in ställningar i Stockholm – desto bättre blir också priset. Konkurrensen är stor under sommaren och det gör också att priset kan bli högre. 
  • Referenser. Se alltid över vilka referenser ett företag har innan du går vidare. Som sagt, det finns olika typer av ställningar och du ska kunna göra rätt val i den frågan. Ett företag utan referenser är ett företag som döljer någonting.